Utbildningar/föreläsningar

Välj ett tema eller kombinera. Program sätts ihop efter önskemål och deltagarnas förkunskaper.

  • Matallergi – senaste fakta och nyheter om allergimat och kolla på allergen faror. Så gör du säkra, trygga och läckra måltider till dina allergiska och överkänsliga gäster. Konkreta råd på maträtter och lämpliga produkter att använda i allergiköket.
  • Vegetariskt/Grönt är framtiden – mer grönt på tallriken är avgörande för att en hållbar miljö. Grön matlagning rymmer variationer och möjligheter. Inspiration på hur du praktiskt går till väga för att bjuda på fräscha växtbaserade maträtter som gör gott för hälsan och klimatet.
  • Kökets kemi – varför blir färsen rosa, potatisen klistrig, moset segt, pastan klibbig och andra saker som sker när du lagar mat? Upptäck hur nyfikenhet kan förhöja din matlagning. Ju mer du förstår om vad som händer i maten desto bättre kan du laga den.
  • Mat och måltider för äldre – hur skapas lustfyllda måltider för äldre och hur förhålla sig till Socialstyrelsens skärpta krav mot undernäring? Få nya perspektiv på mat till äldre, hur smaklökarna kan retas och vilken betydelse miljön har för ätandet.
  • Satsa på service och bemötande – ta pulsen på maten och miljön och bli ett framgångsrikt team i köket. Det gäller att inspirera och entusiasmera dig att se på servicearbetet på ett professionellt sätt.
  • Mat och måltider i förskola och skola – rätt mat och näring för barn/elever är av stor vikt för att hålla prestation och koncentration på topp. Men vad är det som gäller och vad visar forskningen på när andra uttrycker åsikter om mat? Här får du konkreta råd om hur du bemöter och hanterar frågor kring mat och måltider i förskolan och skolan.
  • Praktisk näringslära – maxa maten med smak och näring. Du får verktyg för att skapa goda och näringsriktiga måltider och vet hur det går att öka kunskaperna inom näringslära.
  • Kryddmagi och smaksättare – kryddor och smaksättare bidrar till att ge smaklökarna ett glädjesprång. Det gör matlagningen roligare och kan förhöja smak och utseende hos den enklaste rätten. Konkreta förslag varvas med exempel på hur du kan skapa smaksensationer och doftupplevelser.
  • Vill du veta mer om utbildningarna? Välkommen att höra av dig!
 

Röster från tidigare deltagare:

Mycket bra fakta, inget svammel, rakt på sak, kanonbra dag.
Jag har varit på många kurser – denna var den bästa.
Jag fick många aha-upplevelser.
Mycket bra bredd under dagen.